Bricul Mircea se intoarce - nu, nu-i titlu de film

Nava şcoală „Mircea” a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” acostează vineri, 29 aprilie 2011, ora 9.00, în Portul militar Constanţa.
Velierul, având la bord un echipaj format din 156 de marinari, încheie astfel marşul de instruire practică cu escale în Turcia (Istanbul), Grecia (Pireu) şi Albania (Durres). „Mircea” a participat, în portul Istanbul, la parada navală organizată cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfiinţarea BLACKSEAFOR.
Celor 43 studenţi de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi 40 elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari „Amiral Ion Murgescu” li s-au alăturat, pe parcursul celor trei zile petrecute în portul Istanbul, şi doi cadeţi din Albania care studiază în prezent la Academia Navală din Turcia.

Bricul Mircea si nava... Gina Maria 🙂

(Si) Fregata Marasesti se intoarce - nu, nu-i titlu de film...

„Fregata Mărăşeşti” s-a întors în ţară miercuri, 27 aprilie, din misiunea bianuală BLACKSEAFOR.
În perioada 5-26 aprilie, nava a participat la Faza a II-a a celei de-a X-a activări a Grupului de Cooperare Navală din Marea Neagră – BLACKSEAFOR, care s-a desfăşurat în porturile Istanbul, Sevastopol, Novorossiysk şi în apele teritoriale ale Turciei, Ucrainei şi Federaţiei Ruse.
La această activare, „Fregata Mărăşeşti” a fost nava comandant a grupării şi a participat la activităţi împreună cu TCG Yavuz (Turcia), GGS SOKHUMI (Georgia), UPS SLAVUTICH (Ucraina), RFS Yamal (Federaţia Rusă) şi BGS Verni (Bulgaria).
Programul activării a avut ca scop întărirea încrederii şi bunei înţelegeri între statele participante.
De asemenea, activităţile Grupului Naval BLACKSEAFOR au constat în exerciţii navale de luptă contra minelor, căutare şi salvare pe mare, asistenţă umanitară şi protecţia mediului.
Fregata ” Mărăşeşti” este comandată de căpitan-comandorul Cornel COJOCARU şi are la bord un echipaj alcătuit din 198 militari.