Imagine de panoplie. Exista un loc gol.

Fabrica de Arme din Cugir lucreaza, in prezent, la producerea prototipului unei arme de asalt cu munitia aferenta, realizata la standarde NATO, cu care ar putea fi dotata in anii urmatori Armata Romana.

Directorul Fabricii de Arme Cugir, Horea Suciu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca fabrica a incheiat un acord de colaborare cu Ministerul Apararii Nationale, in baza unui program national, prin care realizeaza prototipul unei arme de asalt calibrul 5,56X45 mm cu munitia aferenta, care sa indeplineasca standardele NATO.

Suciu a spus ca primele prototipuri ale acestui produs militar ar trebui finalizate pana la sfarsitul anului 2011, iar noua arma ar putea inlocui actualele AKM-uri aflate in dotarea Armatei Romane.

El a afirmat ca arma este realizata pe scheletul vechiului AKM, dar este imbunatatita, avand dotari si caracteristici conform standardelor NATO.

Potrivit sursei citate, noua arma de asalt este realizata in totalitate la fabrica de Arme Cugir, ea fiind in prezent in faza de testare, iar testele se realizeaza atat in laboratoarele fabricii, cat si la Academia Tehnica Militara.

Horea Suciu a spus ca, in prezent, Fabrica de Arme din Cugir are contracte in valoare de milioane de dolari care acopera productia pentru anii 2011 si 2012.

La randul sau, Radu Rosianu, administratorul special al UM Cugir si al Fabricii de Arme Cugir, a declarat ca producerea unei noi arme de asalt la Cugir ar putea insemna pentru Fabrica de Arme comenzi de cateva zeci de mii de bucati pe o perioada de cativa ani, daca se va decide dotarea Armatei Romane cu aceasta arma.

Fabrica de Arme Cugir s-a format in 2004, prin divizarea Uzinei Mecanice Cugir, societatea preluand o parte din productia de armament si fiind o filiala a Companiei Nationale ROMARM SA.

Fabrica are, in prezent, 655 de angajati si este specializata pe productia de armament si munitie pentru infanterie.

Sursa: Hotnews.ro