Conform publicatiei Moskovski komsomolet, parada de 9 mai a reprezentat prilejul cu care Dmitri Medvedev i-a criticat pe responsabilii complexului militaro-industrial rus pentru neindeplinirea programului de stat de inarmare si a planurilor de lansare a comenzilor militare. Prezidentul a constatat ca industria de aparare a Rusiei se afla in continuare intr-o situatie tehnica inapoiata si a cerut elaborarea unui program de dezvoltare a acestui domeniu.

Premierul Vladimir Putin a plusat declarand ca suplimentarea mijloacelor pentru industria de aparare nu inseamna militarizarea bugetului rus si ca banii alocati pot asigura o securitate deplina a Rusiei.

Iar presedintele a amintit ca, in Mesajul adresat de premier parlamentului in 2009, Putin promitea importante livrari de armament nou catre fortele armate.

Medvedev a constatat: „Totul a fost convenit cu factorii de raspundere. Dar nu s-a facut nimic. De ce? Ataept raspuns si propuneri”. Publicatia estimeaza ca respectivul indemn a fost adresat nu atat ministrilor de resort ai cabinetului, cat sefului acestuia.

Asa. Cine lauda superba tehnologie de varf a armatei ruse? Acum, o sa ziceti ca sunt rau si anti-rus, ei bine, nu o zic eu, o zic chiar sefii lor ca sunt in rahat la capitolul tehnica. Si, apropo de subiectul T-90 vs Abrams, ce inseamna oare asta?

Sursa: Honews.ro