Fregata Ferdinaaaaaaaaannnnnnd

Sursa foto: CrimeTv

Eu nu am innebunit, asa arata in viziunea celor de la CrimeTv (ce-o fi asta?) o nava de razboi romaneasca, de presupus Ferdinand pentru ca de ea e vorba. Mda, ar fi super.

Sa trecem la chestii mai serioase. MAPN raporteaza ca Ferdinand se simte bine, a executat 70 de misiuni in Mediterana iar echipajul este fericiti si bronzat.

Fregata are ca misiuni principale patrularea si monitorizarea navelor din zona de responsabilitate, interogarea si controlul navelor suspecte de transport de arme si mercenari catre Libia.

Gruparea navala sub comanda NATO, din care face parte fregata romaneasca, are in compunere 20 de nave, iar in statul major al acesteia sunt si doi ofiteri din Fortele Navale Romane.

In perioada 17-19 mai, dupa incheierea primei etape de misiune in raionul maritim, fregata isi va reface capacitatea operationala intr-un port din sudul Europei stabilit de conducerea gruparii.

Fregata „Regele Ferdinand”, comandata de comandorul Mihai Panait si avand la bord un echipaj alcatuit din 205 marinari, a parasit Portul Constanta la 22 aprilie pentru a participa, timp de trei luni, la operatia „Unified Protector”.

Operatia „Unified Protector” a fost instituita de NATO la data de 23 martie, pentru impunerea embargoului asupra armelor impotriva Libiei, in conformitate cu Rezolutia nr. 1973 a Consiliului de Securitate al ONU.

La data de 22 martie, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a hotarat participarea Romaniei cu forte si mijloace la misiunea de impunere a unui embargo asupra armelor impotriva Libiei, constand in fregata „Regele Ferdinand” si doi ofiteri de stat major. Executivul a adoptat, la 23 martie, Hotararea de Guvern nr. 270 privind suplimentarea bugetului M.Ap.N. pe anul 2011 cu suma de 19.164.000 lei, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, pentru participarea la operatia „Unified Protector”.

Uraaaaa…….Noroc ca n-a dat de bateria aia distrusa de francezii aia cumsecade.