Excursionisti rusi

Medvedev vorbeste de Razboiul Rece si retragerea din acordul START, Ucraina vrea consultari cu Romania si SUA iar Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, vorbeste despre faptul ca Rusia este pregatita sa intervina in forta in cazul unor provocari georgiene la adresa Osetiei de Sud, pretextul pentru razboiul de acum 3 ani.

Pentru a adauga greutate spuselor sale, Lavrov certifica faptul ca Rusia este pregatita sa trimita emisari de pace cu Kalasnikov cam peste tot unde simte miros de primejdie. Vorba lui Chick Norris, armata fosta rosie ataca rechinii atunci cand ii simte sangerind.

Campania din Georgia a aratat ca in ciuda tampeniilor perpuate in razboiul din Cecenia si cam peste tot prin partea aia de Cuacaz, armata rusa stie inca sa lupte chiar daca la capitolul arsenal a scos de la cutie doar clasicele sovietice. Totusi, nu au avut nevoie decat de 5 zile pentru a matura pe jos cu fortele georgiene partenere NATO si s-au sters la fund cu protestele internationale si cu navele americane care au intrat in Marea Neagra.

Nu stiu de ce dar am impresia ca ursul a cam inceput sa latre la luna. Probabil ca nu stie de proverbul romanesc care spune ca caini latra, ursul trece.