Dassault Rafale :-))

Pana sa termine MMRCA-ul si sa se inarmeze cu superbul Dassault Rafale (lol) indienii se ocupa cu lucruri mai serioase, cum ar fi modernizarea Dassault-urilor din dotarea curenta, adica Migrae 2000H. In partea asta de lume, cursa spre inarmare e absolut aberanta iar trioul China-India-Pakistan, regizat cuminte de Rusia, se misca absolut sincronizat. In timp ce India se tine de achizitii serioase, China produce stealth-uri si trimite de urgenta un nou lot de JF-17 catre Pakistanul stimulat si de alianta anormala cu SUA. Mancatori de KFC…..

In fine, India va plati 2,1 miliarde de doilar pentru upgradarea a 51 de aparate Mirage 2000H. Banii vor merge catre Dassault si Thales care vor demara proiectul in Franta, urmand sa mute operatiunile catre Hindustan Aeronautics Ltd. Upgradarea vizeaza avionica de bord, cu tot cu cele doua computere, sistemul de navigatie si modificarea radarului, precum si sistemul de armament care va cuprinde rachete lansate fara confirmare vizuala, alte rachete si munitie inteligenta.

Oameni seriosi indienii astia. Si mai seriosi francezii care la papa banii. Totusi, relatia cu Dassault ar putea duce la cresterea spagilor marca BAE.

Sursa: DefenseNews