Mistralul aproape rusesc

Mult trambitata tranzactie de Mistraluri dinspre Franta catre Rusia a semnat contractul in care sunt stabilite detaliile (aproape) finale ale afacerii. Acum, cunoscand partile, surprizele nu sunt excluse…..

Pentru 1,2 miliarde de euroi, unchiu Sarko ii va transmite tovarasului Medvedev 2 nave echipate cu sisteme rusesti (cica), prima prin 2014 si a doua in 2015. Alte doua urmeaza a fi construite la rusi in anii si mai urmatori.

Acum, americanilor nu le convine asta. Membrilor NATO nu le convine asta. Toata lumea se uita urat la francezi. Pe buna dreptate. Georgia tremura, desi nu prea pricep de greu, cu sau fara Mistraluri, tot sunt pe naspa daca rusii decid sa intre iar peste ei.

Personal, vad utile navele astea ca palma data peste obrazul aliatilor. Tot intr-o nota proprie, vad o Rusie mai matura, dispusa sa gandeasca pe termen lung si sa recunoasca ca are limitari la capitolul inarmare. Si vad Mistralurile in prima linie din zona Kurilelor, acolo unde rusii au tot interesul sa raman prezenti, in coasta Japoniei si a americanilor dar si aproape de locul unde China doreste sa-si inceapa dominatia maritima.

Sursa: Ria