Facts : revolutiile din lumea araba. Pornind cu Egiptul, continuand cu Tunisia, Siria, Yemen, Algeria, Oman, Iordania, Libia. Presedintii Egiptului si ai Tunisiei, oameni ce au asigurat o stabilitate fragila in Orientul Mijlociu, nu mai sunt. Al Yemenului se clatina.

Populatia Egiptului se plange ca nu s-a schimbat nimic. Saracia e tot aia, preturile la alimente cresc in continuare, tancurile armatei sunt la orice intersectie. In Tunisia la fel.

Dupa interventia din Libia, vestita « coalitie » da semne de oboseala. Gaddafi e tot la conducere, si-o trage cu rebelii care ba pierd, ba castiga teren. Fara o interventie la sol a armatelor straine, unchiu’ Moamar ramane in cortu’ presidential.

Avem un Irak in haos, in care siitii se bat cu sunniti, se bat intre ei, nimeni nu mai intelege nimic.

Avem un Afganistan in pragul retragerii vesticilor, care (Doamne ajuta sa ma insel) va intra iarasi intr-un razboi civil similar celui de dupa retragerea sovietica din 1989, cu o crestere rampanta a productiei de droguri si un surplus de armament imens (ca doar n-o sa care lumea jucariile inapoi, e mai ieftin sa-ti cumperi unele noi).

Fratilor, mie ceva imi da cu virgula. Care-i faza ?

Ce vad eu : in lumea araba s-au schimbat guverne. S-au facut revolutii, bla bla bla. CARE E CASTIGUL VESTULUI ? Ca eu nu-l vad. Avem doar o regiune aruncata-n haos, preturi la petrol care cresc intr-una, bani cheltuiti aiurea, pe niste operatii militare inutile.

Ce rost avea interventia din Libia, in momentul in care Gaddafi vindea petrol ieftin ?

Deci, ce trebuia sa se schimbe? Care e substratul ?

Sweeper

Reclame