Nu e Transnistria, e doar Georgia. Dar....

Rusia stie de sensibilitatea Romaniei in privinta Basarabiei. Stie ca ultimul bastion al patriotismului romanesc sta in 2 puncte: Ardealul, cam departe de rusi dar totusi la indemana, si Moldova unde Rusia inca face legea.

Ca un fapt divers, Rusia nu intentioneaza deocamdata sa-si retraga trupele militare din zona conflictului transnistrean, a declarat reprezentantul special al Federatiei Ruse in procesul de reglementare a conflictului transnistrean, Serghei Gubarev, intr-un interviu acordat pentru interfax.ru, citat de Timpul.md.

„Daca este vorba despre munitiile armatei a 14-a, atunci acolo in prezent este asigurata pastrarea corespunzatoare a acestora. Atunci cand vor fi create conditiile necesare, munitiile vor fi transportate si utilizate pe teritoriul Rusiei”, a declarat Serghei Gubarev.

El a adaugat ca, pentru moment, pozitiile autoritatilor de la Chisinau si ale regimului separatist de la Tiraspol sunt la fel de indepartate ca in momentul inceperii tentativelor de reglementare a conflictului.

Sursa: Hotnews.ro