Cel putin 20 de soldati din unitatea de elita Navy SEAL Team Six, aia care la- matrasit pe Osama, au murit in Afghanistan, dupa ce elicopterul in care se aflau a fost doborat cu o racheta talibanez

37 de persoane, intre care 31 de soldati americani, si-au pierdut viata dupa ce aparatul NATO s-a prabusit in noaptea de vineri spre sambata in estul Afganistantului, intr-o zona controlata de militantii islamisti.

Doi oficiali americani au confirmat, sub protectia anonimatului, ca in elicopter se aflau 22 de membri din SEAL Team 6, unitatea de comando secreta a marinei. In aparat se mai aflau trei controlori aerieni din Air Force, sapte soldati afgani, un caine si instructorul sau, un translator, precum si echipajul ce apartinea regimentului 160 SOAR.

Potrivit informatiilor, elicopterul lua parte la un raid in provincia estica Wardak impotriva unui imobil unde se aflau insurgenti.

Cei 24 de membri ai Team Six care au participat la operatiunea din Abbottabad fac parte din 160th Special Operations Air Regiment, din cadrul Joint Special Operations Command.

Sursa: Hotnews.ro