Ii inmanam pe aceasta cale, onorificul trofeu Lady Gaga, pe care blogul militar Resboiu il acorda jurnalistilor romanesti atunci cand…, ca de exemplu acest titlu:

România îşi trimite O TREIME din forţele navale să lupte cu PIRAŢII SOMALEZI: O FREGATĂ

Uitasem!! Castigatorul este Andrei Luca Popescu.

„Mai exact, este vorba despre misiunile din zona Golfului Aden, de unde piraţii somalezi îşi lansează atacurile asupra navelor comerciale din Oceanul Indian. Misiunile se vor desfăşura sub egida Uniunii Europene, care a trimis deja mai multe nave pentru a asigura securitatea navigaţiei din zonă. Preşedintele nu a specificat când va avea loc schimbarea, dar a spus că discuţiile cu NATO vor demara în cursul acestui an.

În prezent, fregata care participă la misiunile NATO din Mediterană este „Regina Maria”, au explicat pentru gândul reprezentanţii Forţelor Navale, deci se poate presupune că aceasta va fi nava care va lupta contra piraţilor din zona Golfului Aden. Detalii privind misiunile din zona Africii nu au fost încă făcute publice. România dispune de trei fregate, din care doar două sunt de tip 22 – „Regina Maria” şi „Regele Ferdinand” (trimisă recent în largul coastelor Libiei). Cea de-a treia, fregata Mărăşeşti, este de obicei mai activă în Marea Neagră.

„Este o misiune mult mai dură, pentru că se înscrie în efortul statelor UE de a pune în siguranţă liniile de navigaţie din Oceanul Indian, din Golful Aden. Considerăm că, cu informarea partenerilor din NATO, vom redistribui capabilităţile noastre din Mediterană în Oceanul Indian”, a declarat preşedintele Băsescu în faţa diplomaţilor prezenţi la Palatul Cotroceni, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.”

Sursa: Gandul

Asta e, bre, Andrei Luca Popescu. Sau trebuia sa scriu pe alocuri cu Caps, ca sa manipulez?

Zambesc si ma gandesc la faptul ca nu ai nici macar scuza ca esti platit ca sa dai in Basescu. De care, oricum ni se rupe. Dar, o buna parte dintre comentariile pe care pasionatii le scriu pe acest blog au mai multa valoare decat articolul tau. De aia zambesc…