Bre, nasol moment. Tradiţionalii noştri cotropitori au mai închis un general, un amiral şi doi colonei, sub acuzaţia de complotare pentru o lovitură de stat, complot care s-a soldat până în prezent cu duzini de arestări printre gradele mari.

Se spune că cei patru ofiţeri recent înhăţaţi, sunt suspecţi de implicarea în complotul denumit Operation Sledgehammer, împotriva guvernului condus de premierul Recep Tayyip Erdogan.  Statistica zice că peste 200 de ofiţeri activi sau aflaţi în rezervă au fost puşi la loc cu răcoare, inclusiv vreo zece procente dintre generalii şi amiralii Turciei.

Acuzatorii zic despre conspiratori că puneau la cale detonarea unei bombe într-o moschee şi doborârea unui avion cu reacţie turcesc (civil sau melitar? că nu-i tot un drac…), eveniment de care urma să fie învinovăţită Greciaaaa! Şi, cică, aşa se spera că va fi discreditat guvernul şi s-ar fi câştigat suportul publicului de partea loviturii. De stat.

Liderul complotiştlor, generalul în retragere Cetin Dogan a declarat că documentaţia ce reprezenta un studiu pentru planificarea unui scenariu de tensionare a relaţiilor dintre Turcia şi Grecia, combinat cu nemulţumirea populaţiei civile, au fost coafate să arate ca şi planul unei lovituri de stat.

Începând cu 1960, militarii, care se consideră apărătorii… secularismului în ţară, au dat cu succes după ceafă la patru guverne, inclusiv în 1997 celui condus de mentorul lui Erdogan, Necmettin Erbakan.

Sursa: Defensenews

Anunțuri