Udaloy class destroyer Admiral Panteleyev

O grupare navală aparţinând Marinei Ruse îşi va face apariţia zilele următoare în Golful Aden pentru a continua misiunile anti-piraterie peste drum de coasta Somaliei – anunţă un purtător de cuvânt din cadrul Ministerului Apărării.

Gruparea navală este formată din distrugătorul Admiral Panteleyev (clasa Udaloy), nava de aprovizionare Butoma şi remorcherul salvator Krylov.

Oficialul rus a declarat:

„The ships are sailing in the Indian Ocean at present. The crew is healthy, and the equipment and armaments are in order,” the official said.

Precedenta grupare navală rusă care a operat în Golful Aden a fost condusă de distrugătorul Severomorsk (clasa Udaloy) din cadrul Flotei Nordice şi a operat de la jumătatea lunii Iunie şi până pe la mijlocul lui Septembrie, timp în care a escortat cu succes unsprezece convoaie constituite din 38 de nave comerciale sub diferite pavilioane, de-a lungul rutelor din Golful Aden şi Marea Roşie.

Marina Rusă şi-a menţinut prezenţa în apropierea coastei Somaliei încă din luna Octombrie a anului 2008, cu navele militare operând prin rotaţie.

Admiral Panteleyev a efectuat precedenta misiune anti-piraterie în Golful Aden începând de la finalul lunii Aprilie şi până pe la începutul lunii Iunie, în anul 2009.

Sursa: RIA Novosti

Anunțuri