Sivrisinek UAV

Pentru a spori capabilităţile marinei de a culege informaţii, autorităţile militare au lansat un nou program de co-producţie pentru elicoptere fără pilot.

Oficiali din cadrul Subsecretariatului pentru Industria de Apărare au declarat că până la finalul acestui an vor fi gata cererile de ofertare în care se va urmări ca la competiţie să participe firme străine, dar care să accepte lucrul comun cu un contractor turc (cel mai probabil Turkish Aerospace Industries – TAI).

Anul trecut, in Decembrie, Sivrisinek, prototipul elicopterului fără pilot construit de către TAI a efectual zboruri de test înarmat cu racheta indigenă Cirit, dezvoltată de către firma Roketsan.

Co-producţia va implica o serie iniţială de peste 30 drone-elicopter.

Oficialii turci declară că printre specificaţiile iniţiale ale platformei fără pilot se regăsesc o rază de acţiune de 180 kilometri şi un timp de zbor de peste 10 ore. Sivrisinek a zburat numai o oră şi jumătate în teste.

Iniţial, elicopterele fără pilot vor echipa o navă de tip LPD, pe care Turcia intenţionează să o achiziţioneze, urmând ca în viitor să opereze de la bordul corvetelor şi fregatelor.

Sursa: DefenseNews

Anunțuri