In cazul in care va intrebati cu ce se mai ocupa Boeing, va lamurim noi:

Boeing P8i

Sursa: Ainonline

Gigantul aeronautic din Seattle a dat la primul zbor aparatul cu numarul de bord IN320, primul P8I, avion de patrulare maritima, destinat aviatiei navale din India.

Avionul face parte din lotul LRIP (Low Rate Initial Production) si a decolat (pe 28 Septembrie) pentru un zbor de test cu durata de 2 ore si 31 minute, in cursul caruia s-au testat reprizele motoarelor (accelerari si decelerari), diferitele moduri de lucru ale pilotului automat si s-a atins o inaltime maxima de 41000 de picioare.

IN320 este primul aparat dintr-o comanda ferma de 8 bucati, cu optiune pentru inca 4, lansata de indieni in ianuarie 2009. Urmeaza sa intre in hangarele de la Boeing Field pentru instalarea echipamentelor de misiune si sa fie livrat beneficiarului in 2013.

Pana acum, portofoliul de comenzi pentru P8 se ridica la 117 bucati in varianta A Poseidon, pentru US Navy si cele 8 (cu optiune de inca 4) P8I pentru India (totodata si primul client de export pentru acest model).

Sursa: Defensenews

CH47F Chinook

Sursa: Globalsecurity

Tot Boeing, de data asta divizia care se ocupa de aparatele de zbor cu aripa rotativa, spera sa obtina un contract, prin care sa livreze US Army 155 de bucati CH47F Chinook modificate.

Patrick Donnelly, responsabilul cu programele Chinook pentru uz intern (adica destinate americanilor) zice asa:

„Those aircraft will include a series of small design changes primarily driven by fielding requests,”

mai exact podeaua cabinei va fi e chipata cu un sistem de role care sa permita incarcarea si manevrarea sistemelor paletizate. De asemenea exista un program de studiu pentru imbunatatirea profilului palelor rotoarelor, program care ar avea ca finalitate practica, marirea capacitatii de incarcare cu 2000 livre (907 kg).

Sursa: Defensenews

– Marius –

Reclame