Eurocopter Tigre

Într-o puternică manifestare a capacităţii şi a capabilităţii de a furniza produse pentru acoperirea nevoilor militare ale Coreei de Sud, Eurocopter este interesat de participarea cu oferte la două RFP-uri ce vor fi lansate în 2012, oferind platforma Panther pentru programul Light Attack Helicopter (LAH) şi Tiger pentru programul Heavy Attack Hellicopter (AH-X).

“These programs represent a key part of our long-term strategy in South Korea,”  “For the LAH program, we will once again support Korea Aerospace Industries in the competition, ensuring the continued development of the country’s aerospace industry and defense capability.

“As for the AH-X program, the Tiger’s modern state-of-the-art technology is undisputed, and it has certainly proven its operational capability and reliability in Afghanistan and Lybia, making it the best helicopter to meet the RoK’s requirements,”

A declarat Preşedintele Eurocopter Lutz Bertling

Defalcată, treaba stă cam aşa:

Programul LAH are în cerinţe un elicopter de patru tone şi jumătate, cu o capacitate de transport aşezat a 6-8 militari.

Panther, versiunea modernă şi militară a elicopterului Dauphin este considerată ideală ca platformă pentru dezvoltarea LAH-ului sud coreean.

Cu peste o mie de elicoptere Dauphin/Panther produse şi vasta experienţă acumulată în exploatare de către aceste elicoptere, oferta este considerată de risc scăzut.

AH-X va însemna 36 elicoptere grele de atac, program pentru care Eurocopter va participa cu Tiger, un elicopter de ultimă generaţie, din care până acum a livrat 75 către clienţi. În Afganistan, începând cu luna Iulie a anului 2009 au operat continuu trei elicoptere Tiger ale Armatei Franceze, cu o disponibilitate de peste 90%, cu 2100 ore de zbor în Teatrul de Operaţiuni, dintre care un sfert au fost efectuate pe timp de noapte.

Sursa: Aviationnews