Dragor din clasa Wozang

China continuă să se modernizeze pe toate planurile şi nu se uită la bani, atunci când vine vorba despre puterea militară.

De curând, au terminat de construit încă două dragoare din clasa Wozang. Micuţe, cam cum ne-ar trebui şi nouă pentru Marina Militară, navele au 550 tone şi au coca din GRP (Glass Reinforced Plastic) pentru a reduce semnătura magnetică.

De asemenea, s-au efectuat modificări la motoare şi echipamentele electrice pentru a reduce zgomotul şi emisiile magnetice. Totul, pentru a scade vulnerabilitatea navelor împotriva minelor navale multi-senzor.

Faţă de predecesoarele din aceeaşi clasă, cele două proaspete dragoare Wozang dispun de un echipament îmbunătăţit pentru dragaj şi un tun modern de 25 mm. Precedentele dispuneau de un tun de acelaşi calibru, dar manual.

Navele clasei Wozang pot îndeplini şi misiuni de patrulare şi luptă împotriva piraţilor sau contrabandiştilor.

Modernizarea, la ei, e în toi şi de durată… China dispune în prezent de numai şase dragoare Wozang, care sunt şi cele mai capabile vânătoare de mine din toată Marina, dispunând de sonare speciale pentru detectarea minelor de fund şi pentru distrugerea lor. Dar, majoritatea dotării o reprezintă dragoarele din clasa Type 6610, dezvoltate din clasa sovietică Type 43, care la rândul ei a reprezentat o adaptare post ww2 a dragoarelor germane.

Adică… 😦

Sursa: Strategypage

Reclame