Noul KF-X

Invizibil… eh, … greu detectabil radar şi de generaţia a cincea, acum fără canarduri. Acesta este propunerea KAI pentru viitor.

Ce înseamnă viitor?

Păi, Coreea de Sud doreşte ca acest avion să înlocuiască peste vreo nouă ani avioanele F-4 Phantom II şi F-5E Tiger II, de pe vremea războiului din Vietnam, cu o sculă modernă, printr-un salt enorm: de la avioane care au debutat la zbor prin ’50-’60, la un păsăroi greu de prins, care cam aduce a F-35… Nu?

Indonezia va fi primul client oarecum extern, fiind şi membră plătitoare în cadrul programului KF-X, iar Turcia, deşi cumpărătoare de F-35… s-ar putea să se bage cu interes în colaborare.

Apropos de Turcia, Eurofighter, într-o altă ştire… premoneşte că va fi partenera de viitor a Braziliei în dezvoltarea unui avion de generaţia a cincea.

Vedem.

Despre KF-X, ar mai fi de adăugat că va fi dotat cu rachete aer-aer, bombe ghidate şi rachete anti-navă, toate sud-coreene! De toate, cu avion cu tot, în numai nouă ani, e ceva! E optimism pur, intravenos, nici măcar fumat clasic.

Plus că, până la KF-X, se mai doresc 60-60 de avioane F-15SE Silent Eagle, F-35, sau chiar Suhoi PAK-FA!

Sursa: The DEW Line