Doua despre rusi(ca tot sunt cei mai buni prieteni ai nostri din zona)…

Konstantin Biryulin

Ukraina (alt bun tovaras al nostru, vecin la Balta Neagra) va permite fratelui mai mare ( Rusia, in cazul in care nu v-ati dat deja seama) sa modernizeze Flota Marii Negre, a strigat sus si tare marti 25 octombrie 2011, Mihail Iejel, ministrul apararii ukrainean.

Discutiile referitoare la detaliile intelegerii sunt in curs de desfasurare. Prezentul contract de inchiriere a bazei de la Sevastopol, interzice rusiei sa mareasca numarul de nave sau sa imbunatateasca dotarea cu armament a bazei. Ukraina a acceptat in 2010 sa prelungeasca contractul de inchiriere pana in 2042 (va mai amintiti de scandalul cu robinetul inchis si pretul piperat al gazului? ), dar navele Flotei Marii Negre, sunt un pic cam depasite.

Iejel zice ca “Durata medie de viata a unei nave este de 25-30 de ani. E normal ca navele vechi sa fie inlocuite si asta este subiectul discutiilor”, lucru afirmat si de Anatoli Serdiukov, ministrul rus al apararii, in timpul vizitei sale in Ukraina, pe 19 octombrie.

Flota Marii Negre va primi un total de 15 nave de suprafata si submarine, toate noi, incadrandu-se in limitele intelegerii din 1997.

In alta ordine de idei, tot pe 25 octombrie, la Moscova a inceput a cincisprezecea editie a expozitiei de tehnica si echipamente destinate asigurarii securitatii, INTERPOLITEX. Constantin Biriulin, vicepresedintele Serviciului Rus pentru Cooperare Tehnico-Militara, a declarat in deschiderea expozitiei ca Rusia importa, mai ales din Europa, anumite tipuri de armanent pentru Fortele Speciale (spetnaz). “Cumparam in special arme cu luneta si echipamente de comunicatie din Europa”, a spus Biriulin idicand ca furnizori Marea Britanie si Austria, evitand sa intre in detalii datorita naturii specifice a misiunilor Spetnaz.

Biriulin a declarat ca sunt suficienti clienti pentru armamentul si echipamentele speciale rusesti, dand ca exemplu vestele de protectie balistica si materialele din care acestea sunt fabricate.

“Fortele speciale Britanice au aratat un interes deosebit fata de aceste veste la expozitia din septembrie anul trecut” a declarat Biriulin.

Sursa FOTO: RIA

Sursa: Codinomeinformante

– Marius –