Domnilor, dupa cum v-ati dat seama probabil, am ceva cu rusii… Nu ma pot abtine sa nu-mi arunc cate un ochi in ograda lor :). Voi purcede, deci cu informatiile.
Flota Marii Baltice ( sub comanda contraamiralului Alexander Nosatov) a fost ocupata cu exercitii scotand in larg aproximativ 20 de nave ( de lupta si de sprijin logistic) , inclusiv cele doua noi corvete Soobrazitelny si Stereguschiy ( comandate de capitanii Alexander Telepov, respectiv Mikhail Burkin). Cele doua corvete au executat misiuni de protectie antiaeriana impreuna cu NPR-urile Flotei.
NPR-ul R129( comandat de Georgy Motuzenko) a lansat doua rachete Termit catre nave „inamice” din poligon, iar cele doua corvete au asigurat apararea aeriana a gruparii de nave, doborand cele doua rachete.

R129 lanseaza Termit

S-au mai facut exercitii de razboi electronic, antiterorism si damage-control
Sa nu uit….pun si un filmulet…e in rusa, da’ ne putem uita si la poze… 🙂

Sursa:
rusnavy

In alta ordine de idei, OSK( United Shipbuilding Corporation ) si Ministerul Rus al Apararii au batut ( in sfarsit ) palma cu privire la preturile pentru cele doua proiecte de submarine nucleare Borey (Proiect 955) si Yasen (Proiect 885) precum si alte programe importante. Sura Mentioneaza ca reprezentantii OSK si Vicepremierul Igor Sechin, au ajuns in sfarsit la un compromis, mai exact constructorii de nave din OSK vor avea dreptul sa-si aleaga singuri subcontractorii ( pana acum acestia erau selectati si impusi OSK de catre Ministerul Apararii).
Nu s-a emis o cifra exacta pentru valoarea contractelor pe acest an, dar, in 2010 Rusia a pus deoparte pentru modernizarea armatei 730 miliarde de $ (impartiti pe o perioada de 10 ani).

Sursa:
RIA

Sursa FOTO:
pressa-zvo