Nu, nu am luat-o razna. Ce au de-a face una cu alta??!! Pai… ar fi navele din clasa Ambasador III. Si asemanarile se opresc aici!

Clasa Ambasador III, aia din Star Trek 🙂

La sfarsitul lunii trecute, la santierul naval din Pascagoula, Gulfport, Mississippi, a fost lansata la apa prima nava dintre cele 4 FMC ( Fast Missile Craft ) destinate Egiptului. Nava a fost botezata S. Ezzat ( dupa numele lui Soliman Ezzat, amiralul care a pus bazele Marinei Egiptene moderne pe care a si condus-o intre 1953 si 1967) . Nava a fost inceputa intr-un doc nou construit la Vision Technology Halter-Marine, printr-un program al U.S. Navy’s Naval Sea Systems Command.
Contractul initial pentru 3 nave a fost repartizat catre Vision Technology Halter, in 2005, fiind suplimentat in decembrie 2009 cu inca o nava, ajunge la o valoare totala de 1.290 miliarde de $ si se refera la cocile navelor, 4 OTO-Malera 76mm/62 calibre SuperRapid, 4 MK 31 Mod 3 Rolling Airframe Missile (RAM), echipamente de comunicatie, mecanice, sisteme de misiune, antrenamentul echipajelor, piese de schimb si intretinere, documentatie tehnica si simulatoare.
Cunoscuta ca si Clasa Ambasador III ( exact ca aia din Star Trek ) , nava cu design greu observabil, are o greutate de 550 tone si 62m lungime. Propulsia este asigurata de 3 agregate diesel MTU, iar viteza maxima ajunge la 41 noduri. Armamentul e costituit din SuperRapid-ul de la OTO-Melara, 8 Harpoon, iar auto-apararea e asigurata cu RAM.
Ezzat va fi livrata Egiptului in 2012 si va fi urmata de F. Zekry, M. Fahmy si A. Gad, ultima urmand sa ajunga la destinatie in decembrie 2013.

Sursa FOTO:
gamma

Surse:
DSCA
defensenews

Reclame