Pe langa faptul ca a prins aripi, Poseidon mai e si inarmat. Nu cu trident, ca in mitologie, ci cu torpile MK54. Decolat de pe NAS Patuxent River, Maryland, exemplarul P8A T3, a lansat o torpila Mk54 inerta de la o inaltime de 150m, cu ajutorul MCDS (Mission Computing and Display System) .

P8A si Mk54

“The success of the first separation test of the MK 54 moves us one step closer to delivering the P-8A to the fleet on time.” spune Tony Schmidt, directorul adjunct al programului de Teste si Evaluare.
PMA-290 a executat testele initiale de separare a torpilei si a supervizat separarea de aeronava in bune conditii. Vor urma teste de precizie a lansarii, integrare de armament precum si teste finale.
„Through this milestone, the Navy has proved the successful integration of the extensive capabilities of the MK 54 lightweight torpedo into this next generation maritime surveillance aircraft,” a spus Kevin Peppe, vice presedinte al Seapower Capability Systems din Raytheon Integrated Defense Systems. Pe langa Mk51, Raytheon va mai furniza pentru P8 si radarul pentru supraveghere maritima, litorala si terestra AN/APY10.

Sursa:
Defpro

Anunțuri