Israelul e amenintat cu bataia. Avand in vedere ca sunt inconjurati numai de prieteni, nici o noutate. Numai ca, de data asta sunt amenintati cu un alt fel de caft.
O grupare internationala de hackeri, autointitulati Anonimii, au amenintat vineri, prin intermediul unui filmulat postat pe net, ca vor incapacita reteaua informatica israeliana ca raspuns la interceptarea unei flotile de nave cu destinatia Gaza.
Coincidenta sau nu, duminica, siturile IDF si cele ale serviciilor de securitate Mossad si Shin Beth, au luat o pauza si nu au putut fi accesate. Evident, deocamdata nu este nu e sigur faptul ca „pauza” respectivelor situri e legata in vreun fel de amenintarile”Anonimilor”. La fel de evident, guvernul israelian neaga orice posibilitate de hackereala si dau vina pe oarece probleme tehnice, ba ca le-a cazut netu’ ( nu l-or fi platit saracii 🙂 ) , ba ca le-au crapat serverele…
In filmuletul pus pe Youtube, hackerii acuza guvernul israelian de piraterie si incalcarea legilor internationale din cauza faptului ca navele israeliene au interceptat si abordat grupul de ambarcatiuni cu destinatia Gaza la 35 mile marine in larg, deci in apele internationale.

“We do not tolerate this kind of repeated offensive behavior against unarmed civilians” , “We along with 127 countries recognize Palestine as a state for the people of Palestine and such acts by you and your military are acts of war against a sovereign nation,” au declarat „Anonimii” in mesajul lor filmat.

Scurt pe doi, oamenii ameninta ca daca evreii nu-si baga mintile in cap si nu intrerup blocada, sau daca mai are loc vreun incident de tipul Mavi Marmara, vor continua cu atacurile informatice. Printre faptele de „vitejie” ale grupului „Anonimii” se numara o serie de atacuri care au dus la dizabilitarea temporara a mai multor situri, printre care si cele ale unor companii de carduri de credit care au refuzat sa transfere donatii catre organizatia WikiLeaks.

Sursa:
haaretz