Da! Se pare ca da… Malaezia mai vrea niste Su30 MKM.

Su30 MKM


Zvonul pleaca de la ziarul rus Izvestia, care ne informeaza ca Ministrul apararii din Malaezia intentioneaza sa sparga pusculita si sa cheltuie niste maruntis pe inca 18 jucarele – capabile sa duca racheta de croaziera Brahmos – Su30 MKM pe numele lor de scena.
Deci, respectiva publicatie ne mai informeaza ca, Ministul apararii malaezian, Ahmad Zahid Hamidi, a planificat o vizita la uzina de la Irkut, unde se produc Su30 MKI ( evident pentru India ). Izvestia insinueaza ca in timpul vizitei la Irkut, Hamidi ar putea semna un contract pentru inca 18 bucati MKM cu capabilitatea de a lansa racheta de croaziera supersonica Brahmos. Pretul pentru fiecare Su30 MKM ar urma sa ajunga la 50 milioane $ ( inclusiv serviciile de mentenanta pe durata de utilizare a aeronavelor ) .
Hamidi, ar fi negociat si instalarea de munitii noi ( inclusiv Brahmos ) pe cele 18 exemplare Su30 MKM care au fost deja livrate in 2008 ( conform contractului de 900 milioane $ semnat cu rusii in 2003 ) .
Noul lot de MKM-uri, ar urma sa completeze dotarea destul de pestrita a malaezienilor: Su30 MKM, MiG29 N, F5 Tiger si F/A18D.

Sursa FOTO
4.bp

Sursa:
O Informante

Reclame