Mai bag o stire si gata! ( pentru azi ).
Bun! Stirea zice ca Alexandr Mikheev, secundul in Rosboronexport, ar fi afirmat in timpul Dubai Airshow 2011 ca Rusia e pe cale sa o dea la pace cu Arabia Saudita, cele doua parti urmand a semna contracte pentru furnizare de elicoptere si sisteme de aparare antiaeriana. Ca sa nu mai existe nici o indoiala arabii cumpara de la rusi, nu invers 😀 .
„Rosoboronexport has signed a series of major contracts (with Saudi Arabia), and they are being implemented,” … „We have done intensive work on new contracts, including helicopters and system of air defense. The Russian side is willing to continue negotiations with the Saudi Ministry of Defense” a declarat Mikheev.
Rusia negociaza, inca din 2007, cu Arabia Saudita un contract de aproape 6 miliarde $ pentru vanzare de armament. Pachetul pe care rusii ar vrea sa-l bage pe gat sauditilor include T90S, BMP4, elicoptere Mi35, de atac si Mi17, utilitare, sistemul SHORAD Pantsir S1. Unele surse din media afirma ca se poarta negocieri si pentru S300 PMU2 Favorit si S400 Triumf.
Sa vedem, deci, daca le iese rusilor pesienta si daca sparg sau nu monopolul Vestului in Peninsula Arabica.

Sursa:
O Informante