In octombrie, Rogozin, emisarul Moscovei pe langa NATO, anunta ca discutiile cu Statele Unite pe tema Scutului antiracheta in Europa au ajuns la punctul mort ( stiti voi, vizita la Casa Alba, scuturi pe la Deveselu, interceptoare, investitii…tot tacamul ca doar a vuit presa in vremea aia ) . Rusii se lamentau ca-i ameninta mana de interceptoare pe care americanii aveau de gand s-o trimita printre olteni, americanii o tineau pe a lor ca Standardul e pentru Iran… Nu se intelegeau si pace!

Diagrama Standard 3


Ei bine, trebile nu mai stau taman la fel… Cotidianul Kommersant, citand surse americane, sustine ca Statele Unite sunt gata sa furnizeze Rusiei informatii privind specificatiile tehnice ale interceptoarelor ce vor constitui scutul antiracheta european.
Aceeasi publicatie afirma ca experti rusi au fost invitati chiar si la teste cu RIM-161 Standard Missile 3, precum si la tururi de agrement organizate de USAF la baza Peterson, Colorado ( mai exact la NORAD… ) .
Tot Kommersant scria: „During the consultations [U.S. Undersecretary of State for Arms Control Ellen] Tauscher said Washington was ready to provide information about the missile’s speed after it uses up all of its fuel. This information, referred to as burnout velocity (VBO) in international documents, helps to determine how to target it,”
Deci? Avem pareri despre situatia asta?

Sursa FOTO:
Wired

Sursa:
Ria