Marti, 22 noiembrie la Santierele Amiralitatii ( Admiralteiskie Verfi ) din Sankt Petersburg a avut loc ceremonia de predare/primire a celui mai nou submarin diesel-electric destinat Marinei Ruse. Deocamdata, Marina a receptionat doar cateva segmente din coca navei, dar Anatoly Tiukov ( al doilea cel mai tartor mare in USC ) a promis submarinistilor ca se vor balaci cu noua jucarie cel tarziu in 2014.

Felia de kilo

Pana la lansarea la apa, Marina a receptionat o macheta 🙂

Noua nava, un Kilo imbunatatit, 636.3, botezata Rostov-pe-Don, este este a treia aflata in diverse stadii de executie in santierele navale rusesti si este inclusa in programul de modernizare a Marinei Ruse, program care are ca tinta livrarea a 8-10 submarine diesel-electrice pana in 2020.

Un Kilo face snorkeling...

Destinatia lui B-237 Rostov-pe-Don va fi , in cele din urma, Marea Neagra. Va avea 6 tuburi lanstorpila, armament de 18 torpile si 8 rachete suprafata-aer. De asemenea va avea posibilitatea de a lovi si tinte litorale. Echipajul va fi de 57 de submarinisti, raza de actiune de 400 mile sau durata de patrulare de 45 zile. Viteza 17 noduri la suprafata, 20 in imersiune, adancimea operationala de 240m ( desi tipul 636.3 a fost testat pana la adancimea de 350m ).

PS:
Bre…nenea ala, reprezentatul guvernului a luat in primire o macheta. Traba e ca macheta aia e de Lada, nu de Kilo… 🙂 Bag sama, cineva ori si-a luat tzapa, ori e habarnist 😀

PPS:
Parca Kilo astea erau acoperite cu placi de cauciuc?… Intrebarea e: cand il vor lansa la apa, cum au astia de gand sa sparga sticla de sampanie ???

Sursa FOTO: MP si ACIG

Surse:
RusNavy
DT

Reclame