Blogul Resboiu cuprinde două (începând din momentul în care am băgat iamandi.clubsf.ro în hibernare) din domeniile care mă pasionează: militar şi science fiction.

În funcţie de timp, evenimente, inspiraţie şi informaţii, ramura militară va cuprinde cam orice ţine de domeniul acesta, dar în principal de ceea ce pentru mine va fi suficient de interesant. Uneori n-am să pot scrie despre anumite subiecte, din cauza unui blocaj acolo sus la cap. De exemplu, despre moartea jurnalistului Mile Cărpenişan n-am putut, iar despre subiectul F-16 second hand pentru România… mă ţine ceva de degete, de fiecare dată când încerc să bag ceva text.

Ramura de science fiction include preview-uri şi review-uri ale cărţilor pe care le-am citit, le citesc şi mi-ar face plăcere să le am, pentru a le citi. Pe lângă treaba cu cărţile, pe aici vor apare din când în când articole pentru promovarea unor evenimente din domeniu, uneori ştiri şi ce s-o mai nimeri să consider că merită spus sau expus.

Despre ramura asta, nu vă aşteptaţi să găsiţi la fel de multe pe aici precum din domeniul militar. Nu vreau să acopăr prea mult din domeniu, pentru că nu mă bag în toate genurile (de exemplu, nu citesc horror, iar fantasy rareori, etc.).

Mie îmi place istoria alternativă. Citesc şi military fiction, dar nu chiar orice subiect. Adică, până la urmă, majoritatea articolelor ramurii de science fiction vor fi apropiate domeniului militar.

Şi, pentru că sunt scriitoraş, Resboiu va găzdui texte proprii sau de-ale colaboratorilor şi ale prietenilor, dacă îşi vor manifesta dorinţa ori îşi vor da acceptul.

*

Mai nou, am lansat rubrica „Sâbăta Fantastică”. Sâmbătă de Sâmbătă, blogul Resboiu agaţă armele în cui şi-o dă pe ficţiuni, cu texte, cărţi, filme şi promovarea unor evenimente. Cam aşa ceva.

Duminica rămâne neatinsă, dedicată rubricii „Duminica dimineaţa” cu galerii foto cât mai originale, sau măcar doar cu poze despre România militară.

8 răspunsuri to “Domenii acoperite”


 1. Ai un blog foarte interesant cu informatii la zi .
  Pe mine SF-urile nu ma mai pasioneaza de cand aveam 14 ani , dar inainte citeam cu placere.

 2. Turambar Says:

  Bine, bine, astea sint domeniile acoperite. Si cele descoperite, la vedere?

  :rofl:

  1. resboiu Says:

   Multumim pentru vizita, Turambar. Scuze pentru raspunsul tarziu.

   Despre cele descoperite, la vedere… sunt putine. 😉

   Speram sa iti placa pe la noi.


 3. ceau,
  Felicitari ai un blog fresh, imi place atitudinea

 4. nemo Says:

  BAIETI,HAI SA V-O DAU!!! http://www.nmusafvirtualtour.com/full/tour-pkg.html
  E TARE FRATE SI NUMAI PASARUICI D,ALEA DE ZBOARA!!!

 5. sitan mihai Says:

  ceva despre project pandora?

 6. adrian Says:

  salut! m-ar interesa ceva lieratura de specialitate mai „pamanteana ” legata de : -instructiuni de constituire a depozitelor(de familie) alimentare,energetice,s.a.,legate de eventualitatea supravietuirii.Multumesc,felicitari si spor la treaba!

 7. Albert Says:

  Despre acest subiect nu pot spune decat ca e foarte amplu, dar ma regaserc acolo unde fiecare cuvant scris l-am trait si eu vizionand, citind sau mai nou navigand prin infinita intindere a acestui vast domeniu: sf-ul. Va admir pe voi cei care in aceste vremuri mai gasiti timp pentru o picatura de frumos izvorata dintr-o pura pasiune. Poate ca acesta ar trebui sa fie unul din scopurile pentru care ne nastem, sa lasam ceva in urma pentru altii…

  cu deosebita consideratie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s