DefenseTech vine cu un articol interesant despre asaltul SEAL asupra barlogului pakistanez al lui Osama bin Laden. Acum, a curs multa cerneala pe marginea subiectului, talk show-uri, analisti si tot restul, plus nenea Base care a negociat scutul de rachete in fosta baza sovietica de la Deveselu.

Pe mine m-a minunat de la inceput un aspect. Un elicopter care transporta SEAL-ul la intalnirea cu liderul al Qaida s-a defectat si…..a fost aruncat rapid in aer. NU numai grabit ci si foarte eficient. Acum, baietii sus-numiti au venit cu propria atentie asupra MH-60-ului Black Hawk prabusit si si-au exprimat mirarea fata de rotorul din spate scapat oarecum intact. Nu sunt expert, de aceea nu-mi dau cu parerea, dar se pare ca asta nu era un Black Hawk obisnuit ci unul modificat serios, ba poate chiar un proiect nou. Stealth e cuvantul cheie, o alegere logica tinand cont ca armata pakistaneza trebuia tinuta pe intuneric in toata treaba ca sa nu plimbe vorba la talibani. In plus, exista indicii cum ca UAV-ul RQ-170 (bestia din Kandahar) si-ar fi facut de lucru cu reteaua radar pakistaneza in noaptea cu pricina, bruind-o la greu.

Sa fie unul dintre celebre elicoptere negre ale CIA-ului? Va invitam sa va dati cu parerea, de pozele lui Osama o sa ne ocupam cand o sa apara