Abdel Hakim Belhaj

Sursa: The Australian

Într-un interviu acordat ziarului Le Momnde, Abdel Hakim Belhaj, liderul militar al rebelaţilor, zice că a făcut parte din Al Qaeda, daaaar în sensul bun al cuvântului. Lol. Glumesc. Zice că a fost, dar că să moară, să facă, să dreagă, dacă a făcut el ceva rău. Adică a fost membru Al Qaeda, dar că erau nişte terorişti buni. Lol.

Direct din trompa sa, citatul din Le Monde:

Needless to say, Abdelhakim Belhaj adds in a reassuring voice that the faction that he was part of (the Islamic Combat Group) was never subservient to Osama Bin Laden’s organization.

Vedeţi? Până la urmă, gluma-glumă, dar tot la ce spuneam eu se ajunge: a fost un terorist bun, un terorist în sensul bun al cuvântului, etc.

Nea’ Abdel’ ăsta mai precizează că a fost arestat în Malaysia în 2004, torturat de CIA în Bangkok şi apoi pus într-un avioncătre Libia, pentru a fi predat oamenilor lui Gaddafi – a fost eliberat prin Martie 2010.

Cum suntem noi aşa norocoşi tot timpul, de parcă am călcat în… noroc, probabil că soon, vom afla, că nea’ Abdel’ a fost într-un avion CIA care a aterizat în România şi i-au prins vreo două unghii la un sertar de printr-o închisoare secretă din centrul vechi. Mi-e şi frică să mă mai duc prin cluburile alea, să mor eu! Apropos, bre, de ce îi zice Art Cafe dacă e „împinge tava”? Mmmm…

Revenind. Dracu m-a pus să mă gândesc la Art Cafe? Că pe la ora asta, de regulă plec din club să mănânc ceva pe acolo ca să nu îmi mai zornăie berile pin burtă..

Re-revenind: his ideals are „a civilian state withe real liberties, and respect for law and justice. We wanted change, we wanted reforms. We never fought just for the sake of fighting.”

Da. Am auzit si eu de sake. De sake simplu, nu din asta… of fighting.

Bre, ştiţi a ce-mi miroase mie? O să râdeţi, dar mie toată treaba asta îmi seamănă a Divizia Tudor Vladimirescu. I-a prins Aivăn pe rumunski pe front, i-a băgat în lagăr (bătaia la super ofertă), a ales pe nişte unii mai deschişi la minte întru îndoctrinare şi jeart! Pe tancuri cu ei, şi năpret, la eliberarea Patriei.

Bre, nea’ Abdel’, matale zici că eşti generalu’ Militaru, iar National Transition Council ăsta al vostru, parcă-i un fel de F.S.N., bre! Numa un Iliescu n-aveţi încă, dar probabil că specialii N.A.T.O. aflaţi la sol tocmai dau examene cu grupul mare, pentru a delimita un the chosen one.

Minunat. Articolul se încheie minunat:

All good, if true. Problem is, we might be getting exactly the same speeches, the same explanations, and the same excuses as from Egypt’s Muslim Brotherhood.

Sursa: Le Monde