Ceremonia militară de predare-primire a misiunilor între Batalionul 280 Infanterie Mecanizată din Focşani şi Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” din Curtea de Argeş s-a desfăşurat luni, 25 ianuarie, în baza Lagman din Afganistan.

La festivitate au participat comandantul Comandamentului Regional de Sud, general-maior Nick Carter, guvernatorul provinciei Zabul, Mohammed Ashraf Nasseri, şeful de Stat Major al Comandamentului Operaţional Întrunit, comandor Costel Avrămescu, comandanţi ai Poliţiei şi Armatei Naţionale Afgane, comandanţi de detaşamente româneşti din Afganistan.

Ceremonia militară a început cu un moment de reculegere în memoria militarilor căzuţi la datorie în Afganistan.

În discursul său, generalul-maior Nick Carter a apreciat activitatea desfăşurată de militarii Batalionului 280 Manevră în cele şase luni de misiune, iar guvernatorul provinciei Zabul, în alocuţiunea prezentată, le-a mulţumit militarilor Batalionului 280 Infanterie pentru menţinerea unui climat de securitate în provincie şi le-a urat militarilor Batalionului 33 Manevră „Posada” bun venit, menţionând că este nerăbdător să colaboreze cu ei.

Comandorul Costel Avrămescu le-a transmis celor prezenţi mesajul ministrului apărării naţionale, Gabriel Oprea, care a apreciat curajul şi devotamentul militarilor focşăneni în îndeplinirea misiunilor şi a urat vânătorilor de munte de la Curtea de Argeş mult succes în acţiunile viitoare.

Printre sarcinile pe care le vor îndeplini vânătorii de munte argeşeni se numără securizarea ariei de responsabilitate, executarea de operaţii militare împreună cu forţele afgane, acţiuni de asistenţă umanitară, misiuni de patrulare şi de escortă convoaie.

Comunicatul de presă al Ministerului Apărării Naţionale