Bun. Sa ne intelegem, tarile eliberate cumpara arme de la eliberatori, e o practica de bun simt. Rusia nu a reusit sa elibereze niciodata Afganistanul si nu pentru ca nu ar fi incercat. De data asta insa, in virtutea bunelor sale intentii si tinand cont de faptul ca talibanul lupta cu kalasnikovul ca orice rebel adevarat, Rusia reuseste sa mai acopere o piata luand din ce da la indieni si deviind catre afgani.

Ce le-a adus mosul alora din Alianta Nordica (suna ori gay ori arian asa)? Arme pentru tot talibanul si munitia aferenta, kalasnikoave nene, vreo 20000 de bucati si vreo 2.5 milioane de boabe de fasole pentru ele.

Andrei Avetisyan, ambasadorul tuturor Ivanilor la Kabul zice ca e moca, o donatie acolo pentru fratii afgani. Ceva cu intarirea armatei lor care deja foloseste trancane rusesti de toate marimile.

Bine, pana la urma rusii au virat si alte chestii mai interesante, dar nu gratis, ca de exemplu elicoptere Mi-17 cumparate cu bani americani obtinuti din cultivarea pentru placere de mac. Campurile de mac sunt foarte placute ochiului si se asorteaza cu terenul de pe-acolo.

Afganul trebuie sa plateasca dijma cuvenita pentru ajutorul dezinteresat pe care il acorda toate popoarele interesate de buna sa stare. Si cum castravetii incearca sa se inteleaga cu rusii pentru licentele pe kalasnikov, probabil ca vor ajunge si ceva borcane cu muraturi la Kabul. Si noi? Pai noi vindem SPP-isti, instructori si ceva trupe speciale de paza pe la colturi. Si poate lasam si ceva TAB-uri ca tot sunt greu de carat.

Sursa: Ria Novosti