Cine ţine cu ursul, se alege cu comentariul şters. Nu uitaţi că în partea de jos sunt nişte reguli…

1991,

Irak

Tu eşti Saddam Hussein şi ai comis-o… Dracu te-a pus? Na, descurcă-te!

Te afli la butoane şi îţi ştergi cu shemagul broboanele de sudoare care răsar în şiroaie de pe fruntea-ţi încreţită de atâta încruntat.

Te-ai rugat o vreme la Allah, dar nu ţi-a dat nici un semn şi nici calea nu ţi-a luminat-o atunci când ai trimis armata să ocupe Kuweitul.

De ceva ore nici  unul dintre generali nu îndrăzneşte să te deranjeze,  de parcă ar şti că în acele momente ai început să te rogi diavolului să îţi accepte vânzare sufletului… Nici ăsta nu dă vreun semn.

Ai dispera, dar te gândeşti că nu ajută la nimic.

Oricum, mai sunt câţiva la care ai putea începe să te rogi până dezlănţuie Norman Scwarzkopf şarjele care să calce pe sub şenile Iraku-ţi iubit, pentru care ai…

Aproape că nu mai contează acum.

Ce dracu e de făcut? Cum îi zice, prin Europa… God! Sau la Buddha? Mai bine ai începe să te rogi la Dumnezeul românilor, că pare mai milostiv şi p-ăia i-a scăpat într-una!

Deodată loveşti cu palma harta întinsă pe masa aia mare şi nu remarci cum toţi generalii au tresărit. Fruntea ţi se descreţeşte iar mustaţa se întinde pe deasupra gurii lăţite într-un rânjet de drac:

– Am găsit! Îi batem!

Nimeni nu te crede. De fapt, şi tu ştii că sunt şanse mari să iei bătaie. Dar, dacă învingi?

Acum, că-s trecuţi aproape douăzeci de ani de atunci, ne zici şi nouă ce şi cum? Că, sincer, părea a fi o misiune imposibilă… Ai învins? A fost o victorie tactică? I-ai învins? Trupele tale au pierdut, deşi la prima vedere credeai că-ţi vor aduce gloria?

Reguli:

1. Cine omoară discuţia, va avea comentariul şters.

2. Ca şi până acum, am fost clar în cerinţe – astăzi, dacă nu ai idee sau nu încerci să găseşti o soluţie mai bine nu comentezi.

3. Sunt acceptate şi operaţiunile care duc la victorii tactice, de asemenea şi cele care nu reuşesc.

4. Nu sta ca Saddam – Saddam… Fă ceva!

5. Fără nuke, bio, bacterio, bla-bla. Numai „arme curate”.

Click aici pentru Supliment de Sâmbătă la Bruzli il bate pe Vandam? – Cade cerul pe noi!