Vineri 20 August, la sediul unităţii din Curtea de Argeş, a avut loc ceremonia militară prilejuită de sosirea în ţară a militarilor Batalionului 33 Vânători de Munte „POSADA”, care au participat la misiunea ISAF III din Afganistan.

La apelul solemn, din Batalionul 33 Manevră au lipsit au fost prezenţi numai în sufletele colegilor şi membrilor familiilor, eroii sublocotenenţi post-mortem Florin Bădiceanu, Valerică Leu, Dan Ciubotaru şi Paul Caracudă căzuţi la datorie în teatrul de operaţii.

În perioada în care au fost dislocaţi în Afganistan (ianuarie – august 2010), militarii batalionului au efectuat aproximativ 5000 de misiuni în zona de responsabilitate din provincia ZABUL. Militarii au mai desfăşurat peste 70 de misiuni de cooperare civili-militari (CIMIC) ce au avut ca rezultat iniţierea unor proiecte pentru ajutorarea populaţiei locale.

Până în prezent, militarii Batalionului 33 Vânători de Munte au mai executat misiuni în teatrele de operaţii din Irak (în anul 2006) şi în Afganistan (iulie 2007 – ianuarie 2008).

Bucuria reîntregirii familiei

Defilarea militarilor întorşi din misiune

Comandantul Batalionului 33 Vânători de Munte efectuează apelul solemn

Depunerea unei coroane de flori la monumentul în cinstea memoriei eroilor batalionului