Un general iranistanez

Dupa ce au citit pe Resboiu chestiile legate de ambitiile lor de a cuceri lumea, plus intrebarea mea referitoare la posibilitatea ca fratele Chavez sa doneze S-300 catre Ahmadinejad, Iranistanienii se bat iar cu caramida de BCA in piept.

Au gasit solutia: sistemul Mersad! Ce face el? Pai urca mai sus decat ce au ei prin curte si lovesc mai multe tinte in acelasi timp. Bineinteles, radarul si tehnologia Mersad-ului sunt mult mai smechere sau cum zice englezul „cutting-edge” fiind proiectate sa distruga multe biplane si biciclete zburatoare. Nu de alta, dar in traducere libera Mersad inseamna „Ambuscada”! Cum, nimic sfant, nicio vorba despre necredinciosi?

Generalul de mai sus, pe numele sau Ahmad (lol) Vahidi, face o comparatie cu rachetele Hawk internate pe la ei prin anii ’70 (2xlol). Pai cum bre, parca era vorba de S-300 sau de butoaiele alea vopsite prezente pe la paradele tuturor dictatorilor milenari mondiali.

Vahidi zice ca Mersad este dovada suprema a geniului si independentei Teheranului de tot ce misca in jur. Intr-o zi o sa va spun bancul cu iranianul independent, dar nu astazi. Eu ma gandesc ca atunci cand spun ca au arme sofisticate, iranistanezii se refera la faptul ca nimeni (nici macar ei) nu pricepe ce fac.

Sursa: Militarium